Fysiotherapeuten


Dit zijn de gediplomeerde fysiotherapeuten die ons begeleiden bij de therapie:


IJsbrand Den Hollander

fysiotherapeut
BIG: 19916931804

Hallo allemaal!

Mijn naam is IJsbrand den Hollander en ik ben één van de twee fysiotherapeuten die de lessen warmwatertherapie (WWT) verzorgt op de maandagmiddag. Ik vind het heerlijk om te bewegen en de lessen bij de vereniging WWT zijn een mooie afwisseling met mijn normale werkzaamheden. Dat is werken in een fysiotherapiepraktijk in Almere Buiten als fysio- en manueeltherapeut.

In de lessen die ik geef, mag er een gezonde balans worden verwacht met oefeningen om de kracht, lenigheid en conditie te trainen voor het hele lichaam.
Ik ben tijdens de lessen zowel in het water als op de kant te vinden met het instrueren van de oefeningen. Lang niet alle oefeningen zullen voor iedereen even gemakkelijk gaan. Mijn motto hierin is: Je doet wat je kan en luister naar je eigen lichaam.

Tot kijk en ik hoop u snel te zien in één van de lessen!

 


Jacqueline Pannekoek

fysiotherapeut
BIG: 99915605704

Ik ben Jacqueline Pannekoek, in 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en inmiddels werk ik al een aantal jaar voor de PVWWT. Samen met één van de collega therapeuten verzorg ik de trainingen op de vrijdag ochtend. Naast het werk voor de PVWWT werk ik in een fysiotherapie praktijk in Amsterdam en een verpleeghuis in het Gooi. Ik doe graag aan sport en geniet ervan om wandelingen te maken met mijn hond.

De energie die ik er voor terug krijg, dat is waar ik het voor doe! Wat ik mooi vind aan het oefenen en trainen in het water is dat je kan spelen met de weerstand van het water en het tempo van de oefeningen. Zo kan ik oefeningen geven die voor iedereen geschikt zijn, onafhankelijk van je fysieke gesteldheid / belastbaarheid met als doel: plezier in het bewegen.

 


Joke Root

fysiotherapeut
BIG: 19034864304

Ik ben Joke Root, fysiotherapeut. Naast mijn werk in een praktijk in Almere geef ik met veel plezier warmwatertherapie voor de vereniging. Deze wordt gegeven in halfdiep water van 32o Celsius. Een aangename temperatuur. Omdat de bodem geleidelijk afloopt vindt ieder zijn/haar ideale diepte.

De therapie is voor valide en mindervalide personen. Via een trap met leuning kunt u het water in en uit lopen. Eventueel is een stoellift beschikbaar en een rolstoel. Onze vrijwilligers kunnen helpen bij het te water gaan, het aan- en uitkleden in een mindervalide kleedkamer en ondersteuning bieden bij de oefeningen in het water. Ze zijn onmisbaar voor mij en mijn collega’s, en altijd aanwezig.

De lessen zijn voor iedereen geschikt. Onafhankelijk van leeftijd en lichamelijke aandoening.

De training wordt klassikaal gegeven, maar ieder kan op eigen niveau trainen. Oefeningen worden aangepast wanneer nodig. De therapie is gericht op kracht, lenigheid, conditie/uithoudingsvermogen en coördinatie. Dat betekent sterker worden, gemakkelijker bewegen, fitter zijn, minder snel vermoeid, doelmatiger bewegen en minder beperkt zijn in het dagelijks leven. Warm water heeft de eigenschap lichaam en geest te ontspannen. Geeft weerstand aan een beweging of geeft mee. Maakt lichter en helpt daardoor bij staan en lopen.

Naast therapie zijn samen trainen, ervaringen delen met anderen, jezelf kunnen zijn, gezelligheid en plezier hebben ook belangrijk. Daar is ruimte voor.

Kom eens langs voor een proefles. Ervaar wat warmwatertherapie voor u kan betekenen. U bent welkom.

 


Lotte Bais

Fysiotherapeut
BIG: 000

 


Tamara de Leeuw

fysiotherapeut
BIG: 89910324204

Aangenaam, ik ben Tamara de Leeuw en sinds 2008 werkzaam als fysiotherapeut. In 2015 ben ik begonnen bij de PVWWT wat ik tot op heden altijd nog met veel plezier doe! Daarbuiten werk ik op twee particuliere praktijken, in Almere en Laren, als algemeen fysiotherapeut, de mooiste baan die er is! Naast mijn werk ben ik een groot liefhebber van sport, lekker eten en gezelligheid met vrienden en familie.

De warmwatertherapie vind altijd plaats onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ook als iemand bepaalde beperkingen heeft qua oefeningen door een bepaalde lichamelijke aandoening, kan de fysiotherapeut dan alternatieven aanreiken om op een veilige manier te trainen met toch een zo groot mogelijke effectiviteit.

 


Yvonne Mandemaker

fysiotherapeut
BIG: 19043681104

Ik ben Yvonne Mandemaker en woon in Almere. Vanaf het begin van de oprichting van de WWT geef ik al hydrotherapie. Ook heb ik les gegeven bij de reuma vereniging en de Trapenberg in Huizen. De les bestaat uit verschillende oefeningen en loopvormen voor conditie, kracht en stabiliteit. Hydrotherapie is geschikt voor allerlei klachten (reuma, artrose, herstel na een operatie of gewoon om te blijven bewegen)en u kunt in het water vaak veel meer doen door de opwaartse kracht van het water.