Nieuws


06 januari 2021

Nieuwjaar


Recept voor een goede start

Beste leden, vrijwilligers en fysiotherapeuten,

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond en liefdevol 2021.   

 

                                       virus

                                                                                                                                                                      

 
Eindelijk zijn de eerste prikken gezet om het Coronavirus te bestrijden, al zal het nog wel enkele maanden duren 
voordat we allemaal zijn ingeënt en de werking intreedt.
Bovendien zijn er twee injecties nodig, maar.........het begin is er, dus houd moed!!


Na alle eventuele snoeperijen heb ik een gezonde maaltijd die er toch feestelijk uitziet, wat wel fijn is op deze donkere dagen.

 

Groentestrüdel

Dit gerecht kan worden gemaakt met twee rollen bladerdeeg van ieder 270 gram, zelf geef ik er de voorkeur aan om plakken bladerdeeg te gebruiken( ongeveer 18).

Ingrediënten         

200 gram sperziebonen
1 winterpeen 
1 teentje knoflook   
2 groentebouillonblokjes   
1 bosje gemengde kruiden(bv.italiaans)    
1 eetlepel kerriepoeder 
1 courgette                                                                                                                       
1 pastinaak 
2 tomaten 
1 rode ui 
4 eieren   
200 gram geraspte kaas   
bladerdeeg

Bereiding

Maak de groentevulling eerst, deze moet daarna afkoelen voor verdere bereiding.

Schil de peen en pastinaak en snij deze in kleine reepjes (doe ik in de keukenmachine.)
Maak de courgette schoon en snij in reepjes. Houd ze apart van de peen en pastinaak.
Maak de sperziebonen schoon en snij in kleine stukjes. 
Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze fijn.
Rits alle blaadjes van de takjes en hak de kruiden fijn.
Snij de tomaten in vieren, verwijder het zaad en snij ze in reepjes.
Verhit een wok of hapjespan, fruit in drie eetlepels olie de ui, knoflook, kruiden en kerrie aan.
Voeg de sperziebonen, peen en pastinaak toe en bak deze 5 minuten mee op middelhoog vuur.
Kruimel de bouillonblokjes fijn en voeg dit toe.   
Voeg dan de courgette toe en bak deze nog 3 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Klop 3 eieren los met 150 gram geraspte kaas en meng dit door het groentemengsel.
Haal van het vuur en voeg de tomatenreepjes toe. Laat het mengsel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Laat het bladerdeeg ontdooien. (ongeveer 16 plakjes)
Leg net boven het midden het mengsel, smeer de onderrand in met water.                                                
Vouw het deeg van boven naar beneden dicht, zorg dat de naad onderop ligt.           bestek                                            

Druk de randen aan beide zijkanten dicht met een vork.
Smeer de strüdel in met losgeklopt ei en bestrooi met de rest van de kaas.
Bak 25 minuten af in  het midden van de oven.
Uiteraard kunt u het recept halveren als het teveel is.                                                                                         

eet smakelijk

Hartelijke groet,

Nel Miltenburg, redactie